به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در دولت سیزدهم ۵۰۰ هزار نفر به کار برگشتند و ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری در اولویت قرار دارد.
به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از خبرگزاری دانشجو، دکتر «حجتالله عبدالملکی» امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران به مناسب هفته کار و کارگر گفت: در سالهای بحران سازندگی، تحریم مردم و کشور، جامعه کارگری در حمایت از مردم عزیز کشورمان در راستای شکست تحریمهای امریکا پیشگام بودند.
وی افزود: حضرت امام (ره) بیانات مختلفی را در خصوص اهمیت و ارزش کارگران عزیز کشورمان داشتند. ایشان کارگران را از آن دسته از گروهها میدانستند که باعث آبادانی زمین میشوند. رهبرمعظم انقلاب اسلامی هم بارها در خصوص جایگاه و ارزش والای جامعه کارگری صحبتهای گوهر باری داشته اند و تاکید کردهاند و از جامعه کارگری به عنوان ستون فقرات تولید کشور یاد میکنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: به اعتقاد رهبرمعظم انقلاب اسلامی اگر کشوری میخواهد استقلال و رونق اقتصادی به معنای واقعی کلمه داشته باشد، باید برای قشر کارگر اهمیت قائل شود. به همین منظور در دولت مردمی سیزدهم، کار و کارگر از جایگاه ویژهای برخوردار است. در تمام سفرهای استانی رئیس جمهور شاهد دیدار حجت الاسلام رئیسی با جامعه کارگری هستیم. در برخی از محیطهای کارگری همچون معادن که حتی مسئولان محلی و منطقهای هم به آنجا نرفتهاند رئیس جمهور بازدید داشته است.
وی تصریح کرد: آمار تعدیل نیروی کار در فروردین امسال نسبت به سال قبل با کاهش ۳۸ درصدی همراه بوده است. رئیس جمهور به بنده به عنوان خادم در دولت دستور دادهاند که در نهایت برای خدمت بیشتر به جامعه کارگری کشور تلاش کنم و ما در وزارت مردمی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به گستردگی مخاطب، چهار کلان پروژه و برنامه اساسی مربوط به چهار عرصه از زندگی مرم را پیگیری میکنیم.
عبدالملکی گفت: عرصه اول کار مردم و کیفیت آن است، عرصه دوم در خصوص نظام بازنشستگی مردم، عرصه سوم رفاه مردم و رفع فقر و در نهایت عرصه چهارم مدیریت سالم و کارآمد شرکتها و کارخانههای در اختیار این وزارتخانه به عنوان امانت مردم است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: یکی از موضوعات مهم افزایش حقوق کارگران بود که با همکاری جامعه کارگری و کارفرمایان انجام شد و امید مضاعفی در کشور ایجاد کرد. معتقدیم که معیشت کاگران از محورهای اصلی در دولت مردمی است و پیگیر تحقق بخشی آن هستیم. در همین ارتباط سلامت و بهداشت کار هم برایمان اهمیت دارد و خانه بهداشت کارگری را با همکاری کارفرمایان راه اندازی کردیم. تعداد چشمگیری از کارگران نیز از خدمات بهداشتی استفاده میکنند.
وی افزود: مسئله امنیت شغلی کارگران هم برایمان اهمیت دارد و به وضعیت حدود یک هزار و ۶۷ شرکت و کارخانه دارای مشکلات اقتصادی رسیدگی و با حل مشکلات آنان برای ۵۰۰ هزار نفر امنیت شغلی ایجاد کردیم و این افراد به کار برگشتند.
عبدالملکی گفت: در موضوع مسکن کارگری پیگیر تفاهم نامهای برای بیش از ۴۰۰ هزار نفر از کارگران هستیم که در حال اجراست و امسال ثمرات آن را میبینیم.
وی یکی از ابتکارات دولت مردم در حوزه کارگری را ایجاد ۳۰۰ کانون تشکیل شده برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی کارگران در حوزه کارگری دانست و افزود: در سال گذشته کارگران عزیز در دولت مردمی ۶۰ مدال رنگارنگ در رشتههای مختلف ورزشی به ارمغان آوردند و در حوزه انس با قرآن کریم، کارگران عزیز با شرکت در مسابقات سراسری قرآن کریم به مقامهای خوبی در سطح کشور دست یافتند.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارگران و کارفرمایان در سال جدید افزایش بهره وری در تولید دارند و سال گذشته بیش از ۶۰۰ مرکز اموزش جوار کارگاهی، با همکاری کارفرمایان ایجاد کردیم که که در ۳۰ سال گذشته بی نظیر بوده است و این کمکی اساسی به افزایش بهره وری نیروی کار خواهد بود.
وی با بیان اینکه کارگران زیادی بدون بیمه و بدون آتیه مشغول به کار هستند، اذعان کرد: در این زمینه در سال گذشته موفقیت بسیار خوبی کسب شد و یک میلیون و ۱۴۴ هزار نفر به بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی اضافه شدند. حدود ۴۰۰ هزار نفر از این افراد از شاغلان جدید هستند و ۷۰۰ هزار نفر قبلا کار میکردند که در ۶ماهه دوم سال گذشته بیمه شدند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: افزایش حقوق بازنشستگان نیز یکی از مواردی است که پیگیری میکنیم و وامهای قرض الحسنه بازنشستگان را ۴۰ درصد افزایش دادیم. همچنین تسهیلاتی را نیز در خصوص کارگران زن داشتیم، به ویژه این که در دوران بارداری از آنان حمایت و حقوقهایشان به موقع پرداخت شود.
عبدالملکی خاطر نشان کرد: ما عهد کردیم که دست افراد ناسالم را از سیستم اقتصادی کشور کوتاه کنیم و در مدت ۸ ماهه، این امر را اجرایی کردیم. با راهاندازی سامانه سوتزنی برای مقابله با مفاسد احتمالی با بررسیهای بازرسی و حراستی میدانی بیش از هزار مورد فساد و تخلف شناسایی شد که بیش از ۷۰۰ مورد قابل اعتنا بود که در حال پیگیری است و تعدادی از این پروندهها به مراجع قانونی ارسال شده است.
وی قول کوتاه کردن دست مفسدان را از بیت المال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داد و گفت: بدون ترس از هیاهویی که در این زمینه وجود دارد به کارمان ادامه میدهیم.