سه شنبه, خرداد 16, 1402
20.8 C
Rasht
خانهبازارگردیبانک و بیمهگشت ویژه برای کارتخوان ها

گشت ویژه برای کارتخوان ها

رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: از پول‌های کارت به کارت شده به حساب فروشندگان هم مالیات گرفته می‌شود.

به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از خبرآنلاین، سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی گشت ویژه علیه کارتخوان‌ها و حساب های اجاره‌ای را آغاز کرده‌اند. در واقع می‌خواهند با این کار مانع فرار مالیاتی شوند. اقدامی که باعث شده برخی کسبه به جای استفاده از کارتخوان های فروشگاهی از خریداران و مشتریان خود بخواهند، پول را کارت به کارت کنند.

داوود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی در واکنش به این اقدام اعلام کرد: کارت به کارت هم جزو مالیات فروشندگان به حساب می‌آید. همزمان مدیرعامل شرکت شاپرک از غیرفعال شدن 350 هزار کارتخوان فروشگاهی به دلیل ثبت نشدن در سامانه مالیاتی خبر داد. یک مقام انتظامی هم گفت: برخی حساب‌های بانکی غیرفعال و مسدود شده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اجرای قانون جدید مالیات بر پایانه‌های فروشگاهی اعلام کرد: از سال گذشته سامان دادن به نظام نقل و انتقال پول و شفاف کردن انتقال پول در وجه ذی‌نفعان در دستور کار قرار گرفت؛ تقریباً به طور کامل درگاه‌های پرداخت و پایانه‌های فروشگاهی را به پرونده‌های مالیاتی اتصال داده‌ایم و 7.2 میلیون دستگاه پرداخت به پرونده‌های مالیاتی متصل شد.

او افزود: ۳ میلیون دستگاه پرداخت انصراف داده‌اند و دستگاه‌های خودشان را غیرفعال کرده‌اند. هم‌اکنون 1.4 میلیون دستگاه پرداخت بلاتکلیف است که در یک ماه آینده با دستور بانک مرکزی غیرفعال خواهد شد.

تفکیک حساب های شخصی از تجاری

منظور با اشاره به تفکیک حساب‌های شخصی و تجاری اعلام کرد: زمانی که پایانه‌های فروشگاهی را ساماندهی کردیم، متأسفانه برخی فعالان اقتصادی مردم را به زحمت انداختند؛ زیرا مردم را مجبور می‌کردند به جای کارت کشیدن با کارتخوان ها، مبلغ مورد نظر را به‌صورت کارت به کارت یا حساب به‌حساب منتقل کنند. اما با تفکیک حساب های شخصی و تجاری، عملاً حساب‌هایی که تجاری باشند همچون پایانه‌های فروشگاهی با آن‌ها برخورد صورت می‌گیرد که نشانگر فعالیت اقتصادی فرد خواهد بود.

این مقام مالیاتی تأکید کرد: ظرف یک ماه آینده آیین‌نامه تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی توسط بانک مرکزی ابلاغ می‌شود. کسانی که از حساب‌های شخصی خود بیش از دفعات و مبالغ معینی در ماه برای کسب‌وکار استفاده کنند، به منزله حساب تجاری یا مشکوک به تجاری شناسایی شده و ما این حساب‌ها را هم مشمول مالیات می‌کنیم.

انسداد کارتخوان ها جدی شد

همزمان کاظم دهقان، مدیرعامل شاپرک هم با اشاره به بلاتکلیفی یک‌میلیون‌ و4۰۰ هزار کارتخوان بدون پرونده مالیاتی گفت: امروز ۳۵۰هزار دستگاه کارتخوان غیرفعال می‌شوند و در 3 گام دیگر، درنهایت تا یک ماه آینده کل کارتخوان های الصاق نشده به پرونده‌های مالیاتی، غیرفعال خواهند شد.

او افزود: طبق الزامات ماده۱۱ قانون پایانه فروشگاهی سامانه مودیان، بانک مرکزی موظف به ساماندهی، ایجاد کد یکتا و ظرفیت ثبت نام مالیاتی برای کل پذیرندگان و دارندگان درگاه‌های پرداخت ازجمله کارتخوان ها و درگاه‌های پرداخت اینترنتی است.

او افزود: از 5/1 سال پیش زیرساخت‌های لازم با هماهنگی سازمان امور مالیاتی فراهم و طی یک فرایند طولانی و پیچیده شروع به برنامه‌ریزی شد. به‌گفته دهقان، عمده دغدغه بانکی مرکزی در این حوزه، عدم ایجاد اختلال در کسب‌وکار مردم و پذیرندگان بوده و است.

مدیرعامل شاپرک تأکید کرد: امیدواریم قبل از غیرفعال‌سازی‌ در موعد مشخص شده، صاحبان این دستگاه‌ها بلافاصله برای ارائه و تکمیل مدارک پرونده مالیاتی خود اقدام کنند. همچنین تمهیدات لازم برای فعال‌سازی‌ مجدد کارتخوان های مسدود شده‌ای که پذیرنده اقدام می‌کند فراهم شده است.

او در پایان افزود: ۸ میلیون‌ و۳۰۰ هزار ترمینال (کارتخوان، پایانه اینترنتی و موبایلی) الصاق شده داریم که از این تعداد ۷میلیون‌ و۵۰۰ هزار ترمینال فعال هستند و کار می‌کنند و ۸۰۰ هزار ترمینال الصاق شده غیرفعال داریم که در مسیر فعال شدن مجدد قرار دارند.

تحریریه کافه کارآفرینی
تحریریه کافه کارآفرینی
تحریریه کافه کارآفرینی هپی لند
مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

spot_img

محبوب ترین ها

نظرات اخیر