چهارشنبه, مهر 5, 1402
18.9 C
Rasht
خانهتحلیل خبریگزارشسیل به عشایر ۱۱ استان کشور خسارت زد

سیل به عشایر ۱۱ استان کشور خسارت زد

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر ۱۱ استان درگیر سیل شده‌اند که خسارت‌های وارده به استان‌های اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان، سیستان و بلوچستان و لرستان از سایر استان ها بیشتر است.

به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، عباس پاپی‌زاده رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه برآورد دقیق خسارت‌های ناشی از سیل به عشایر هنوز اعلام نشده است، گفت: در حال حاضر امدادرسانی و نجات جان عشایر و سرمایه‌های آن‌ها اولویت اول است.

پاپی زاده افزود: عشایر ۱۱ استان درگیر سیل شدند که خسارت‌های وارده به استان‌های اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان، سیستان و بلوچستان و لرستان از دیگر استان‌ها بیشتر به نظر می‌رسد.

این مقام مسئول عملکرد ستاد مدیریت بحران استان‌ها روند آگاه سازی عشایر را مثبت دانست و افزود: عشایر از مناطق پرخطر دور شدند، اما ذات زندگی عشایری متکی به مراتع و آب است و از آنجایی‌که این دو مهم در کف دره‌ها وجود دارد، محل اتراق عشایر در مسیر مسیل‌ها و رودخانه‌ها خواهد بود.

پاپی‌زاده با بیان اینکه خدمت‌رسانی به عشایر در استان‌ها جزو اولویت‌های سازمان امور عشایری است افزود: در حال حاضر هیچ دستگاهی نمی‌تواند آمار دقیقی از میزان خسارت‌های وارده به عشایر ارائه بدهد؛ چراکه پوشش مخابراتی در برخی از مناطق عشایری نیز قطع شده است و هنوز آماری از این مناطق در دست نداریم.

رئیس سازمان امور عشایر سرپناه‌های عشایر را غیر ایمن دانست و افزود: چادر، سیاه‌چادر و کپر نمی‌تواند در برابر بارندگی‌های سیل‌آسا مقاومت کنند و از بین می‌روند. در حال حاضر سازمان تلاش دارد که زندگی عشایر را به حالت اولیه باز گرداند. از این‌رو اقلام مورد نیاز عشایر در شرایط بحرانی از جمله آرد، چادر، نایلون و علوفه مورد نیاز دام (که به صورت مستقیم در برابر بارش‌ها قرار نگیرند)، تامین و در اختیار آن‌ها قرار دادیم. همچنین تعدادی از دام‌ها را به محل‌های امن انتقال دادیم.

وی با بیان اینکه رسیدگی به مشکلات عشایر به همراهی دیگر ارگان‌ها نیاز دارد، افزود: وزارت کشور از محل مدیریت بحران تنخواهی در اختیار دارد که می‌توان بخشی از آن را برای حل مشکلات عشایر تخصیص داد. علاوه‌بر این با دستور وزیر کشاورزی از محل اعتبارات داخلی وزارت کشاورزی بخشی از آن را به جبران خسارت‌های ناشی از سیل تخصیص داد.

پاپی‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: عدم توان مالی عشایر باعث شده است که بخش قابل توجهی از عشایر قادر به بیمه کردن خود نباشند.

تحریریه کافه کارآفرینی
تحریریه کافه کارآفرینی
تحریریه کافه کارآفرینی هپی لند
مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

spot_img

محبوب ترین ها

نظرات اخیر