به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از ایسنا، حمید نجف در ارزیابی بالا بودن سطح اشتغال بخش خدمات در کشور، گفت: یکی از علل گرایش به مشاغل خدماتی، نارساییها و چالشهای متعددی است که طی سالها در بخش تولید به وجود آوردیم. حتی علیرغم تاکیداتی که از سوی مقام معظم رهبری در مانعزدایی از تولید شده تا راهگشای بخشهای تولیدی باشد ولی متاسفانه شکل ساختار دولتی و بروکراسیهای اداری، تولید را در کشورمان با مشکلات و چالشهای بسیاری روبهرو کرده است.
وی افزود: طبعاً در این شرایط افرادی که به عنوان کارآفرین میخواهند به حوزه کسب و کار ورود کنند، به نوعی به سمت امور خدماتی و حتی دلالی و واسطهگری سوق داده میشوند.
این کارشناس حوزه کار، عدم تعادل میان بخشهای اقتصاد کشور را از دیگر علل گسترش کسب و کارهای خدماتی دانست و گفت: بخشهای اقتصادی کشور اعم از صنعت، خدمات، کشاورزی و تولید باید متوازن با هم حرکت کنند. وقتی کشاورزی و تولید را از بین میبریم و به صنعت بها نمیدهیم، خود به خود گرایشها به سمت مشاغل خدماتی سوق داده میشود.
نجف افزود: کارکرد در بخش خدمات هم ظرفیتی دارد و وقتی بیش از حد ظرفیت باشد، به زیان میانجامد. لذا باید تناسبی بین بخشهای تولید، صنعت، کشاورزی و خدمات به وجود آید.
وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر بازار به دلیل گستردگی بخشها و مشاغل خدماتی اشباع شده و تعادل میان عرضه و تقاضای آن را بر هم زده است. بنابراین به دلیل اشباع بازار از مشاغل خدماتی، جای مناسبی برای سرمایه گذاری و درآمدزایی نخواهد بود و رقابت را پیچیده و حساس می کند. هرچند که به دلیل کم سرمایه بر بودن و نبود بروکراسیهای اداری و دست و پاگیر در ایجاد مشاغل خدماتی، همچنان اولویت افراد برای راه اندازی کسب و کار است.