به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از ایسنا، با توجه به همکاری وزارت نیرو، شرکت توانیر و صندوق نوآوری و شکوفایی، برنامه ویژهای برای حمایت از تولید محصولات (کالا و خدمت) شرکت های دانش بنیان صنعت برق و اصلاح الگوی مصرف تدوین شده است.
در این برنامه ویژه، صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری وزارت نیرو و شرکت توانیر برای حمایت از تولید محصولات (کالا و خدمت) دانش بنیان این گروه از شرکتها، سرفصلهایی نظیر تکمیل و ارتقاء محصولات دانش بنیان، توسعه زیرساخت تولید محصولات دانشبنیان، تولید محصولات و خدمات دانش بنیان، تحریک تقاضا و توسعه بازار محصولات دانش بنیان و توسعه فعالیتهای شتابدهی و فضای نوآوری را تدوین کرده است.
تکمیل و ارتقاء محصولات دانشبنیان یکی از خدمات ارائه شده به شرکتهای فعال در این حوزه است. شرکتهایی که قصد نمونهسازی صنعتی (تکمیل یا ارتقای اساسی محصول دارای تاییدیه دانشبنیان) یا ظرفیتسازی برای ورود محصول دانش بنیان به بازار از طریق تولید تعداد محدودی از آن را دارند، میتوانند جهت تامین هزینههای تحقیقاتی یا تولید در مقیاس محدود شامل نیروی انسانی، مواد اولیه، برونسپاری و تجهیزات ضروری (در مقیاس محدود) از «تسهیلات نمونهسازی» بهرهمند شوند.
از جمله شرایط اعطای این خدمت باید به کارمزد ۴ درصد و حداکثر زمان تنفس و بازپرداخت سه سال، پرداخت به صورت مرحلهای و متناسب با پیشرفت طرح و الزام به ارائه طرح (فنی، بازار و مالی) با تکمیل کاربرگ درخواست «تسهیلات نمونهسازی» اشاره کرد.
از دیگر خدمات ارائه شده در این برنامه، توسعه زیرساخت تولید محصولات دانش بنیان است. شرکتهایی که جهت ایجاد ظرفیتهای جدید، افزایش ظرفیت تولید یا کیفیسازی تولید محصولات دانشبنیان به سرمایهگذاریهای زیرساختی نیازمند هستند، جهت تامین هزینههای احداث محل تولید (در مقیاس محدود)، خرید تجهیزات و ماشین آلات، تاسیسات، تجهیزات آزمایشگاهی، کنترل کیفی و تجهیزات کمکی تولید، میتوانند درخواست خود را در قالب «تسهیلات تولید صنعتی» در سامانه غزال ثبت کنند.
نرخ سود این تسهیلات ۱۱ درصد تعیین شده است
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات تولید محصولات و خدمات دانش بنیان با نرخ ۱۱ درصد، تحریک تقاضا و توسعه بازار محصولات دانش بنیان با نرخ سود ۱۰درصد برای مواردی که شرکت کمتر از ۱۰ میلیارد تومان و نرخ سود ۱۴ درصد برای مواردی که شرکت بین ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان از این تسهیلات استفاده کرده باشد، توسعه فعالیتهای شتابدهی و فضای نوآوری با نرخ ۴ درصد و سرمایه بذری شتابدهندهها از دیگر خدمات این برنامه محسوب میشود.
شرکتهای دانشبنیانی که متقاضی این تسهیلات و خدمات هستند، میتوانند با مراجعه به سامانه «غزال» صندوق نوآوری و شکوفایی، خدمات مورد نظر خود را ثبت کنند.