به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دبیر شورایعالی خانه مناطق آزاد تجاری، سعید محمد روز یکشنبه (۳۰ مردادماه) در نشست سیاستگذاری کنفرانس بینالمللی فعالان فرهنگی اقتصادی جهان اسلام بر ایجاد پیوست فرهنگی در فعالیتهای اقتصادی و جذب سرمایهگذاران مسلمان تاکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت موضوعات فرهنگی در عرصه اقتصادی، گفت: فعالیتهای اقتصادی به شکلی است که توقف ناپذیر بوده و فعالیتها در این حوزه انجام میگیرد. اما امروز ضرورت دارد تا به فعالیتهای اقتصادی، رنگ و بوی فرهنگی داده شود که متأسفانه این حوزه در کشور فاقد متولی است.
محمد افزود: امروز کشورهای اسلامی بستر مناسبی برای ترویج فرهنگ در حوزه اقتصاد به شمار میروند. مشخصه اصلی توسعه این امر حوزه گردشگری است و باید به سمت گردشگری فرهنگی حرکت کرد.
مشاور رئیسجمهور ادامه داد: جام جهانی قطر فرصتی است تا با برنامهریزی مناسب، گردشگری فرهنگی خوبی را توسعه داد. اگر بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که خانوادهها بهراحتی تفریح و سرگرمی داشته باشند، قطعاً گردشگران زیادی به ایران پای میگذارند. در چنین بستری هم میتوان دستاوردهای اقتصادی داشت و هم مسائل فرهنگی را رواج داد.
سعید محمد خاطرنشان کرد: موضوع دیگر در گردشگری در حوزه تحصیلات عالی است که این نیز منجر به توسعه فرهنگ و تبلیغ مثبت برای کشور باشد. این موارد جنبههای زیادی دارد که میتواند برای کشور دست آوردهای زیادی به ارمغان آورد. همه این موارد نیاز به همافزایی و همکاری دارد تا بتوان بسترهای لازم را برای توسعه این قبیل از گردشگریها فراهم کرد.
وی افزود: امروز مناطق آزاد از ظرفیتهای خوبی برخوردارند تا سرمایهگذاران حوزه فرهنگی به این سمت سوق پیدا کنند؛ مشخصاً مشوقهای خوبی نیز در این عرصه وجود دارد. عدم نیاز به دریافت ویزا، امکان بهرهگیری از نیروی خارجی و مساله مالیات از جمله مشوقهایی است که میتواند به کمک سرمایهگذاران آید.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: امروز تجار مسلمان علاقه زیادی به فعالیت در حوزه فرهنگی دارند. با معرفی ظرفیتها، میتوان همکاری خوبی در حوزه سرمایهگذاری صورت داد. ایده خوب و بدیعی در دستور کار قرار گرفته است و باید تا بهمنماه وارد عرصه اجرا شویم تا سریعتر نتایج ملموس این طرح در دسترس قرار گیرد. خروجی مطلوب اولویت مجموعه مناطق آزاد است و در این راستا نیز گام برمیداریم.
سعید محمد تصریح کرد: امروز باید برندسازی اسلامی یکرویه باشد تا بتوان در حوزههای مختلف عملکرد خوبی ثبت کرد. در حوزه غذا به خوبی برند حلال نهادینه شده است و این روند باید در حوزه پوشاک و سایر زمینهها نیز ادامه یابد.