به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از ایرنا، ایران روز جمعه گذشته (۲۵ شهریورماه) به صورت رسمی به جمع کشورهای عضو پیمان شانگهای پیوست. سران کشورهای چین، روسیه، هند، ایران، ازبکستان، قزاقستان، بلاروس، ترکیه، آذربایجان، قرقیزستان، پاکستان، مغولستان، تاجیکستان و ترکمنستان عضو سازمان همکاری های شانگهای هستند.
در این زمینه، قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: کشورهای عضو سازمان شانگهای به منظور تسهیل تجارت، موافقتنامههای تعرفه ترجیحی بین خودشان تعریف کردهاند.
«آرمان خالقی» ادامه داد: حال که ایران پس از سپری کردن دوران عضویت ناظر، به عنوان عضو رسمی این سازمان پذیرفته شده، باید بتوانیم یک رابطه تجاری دوسویه با کشورهای عضو پیمان شانگهای برقرار کنیم.
وی یادآور شد: هرچند حضور در این سازمان به معنای بازار جدیدی برای کشورمان نیست، اما باید بتوانیم خطوط جدید فیمابین خود و دیگر کشورها ایجاد و بهویژه با کاهش تعرفههای گمرکی امکان رقابتپذیری کالاها و محصولات ایرانی را بیش از پیش فراهم کنیم.
خالقی افزود: آنچه مایه امیدواری است، با پیوستن رسمی ایران به کشورهای عضو پیمان شانگهای، میتوانیم از تعرفههای ترجیحی، کمکهای تجاری، ارائه خدمات و فناوریهای موجود در اختیار دیگر کشورهای عضو بهره مند شویم.
وی با اشاره به اسنادی که با عضویت ایران در این پیمان منطقهای به امضا رسیده، بیان داشت: دولت باید پیگیر اجرایی شدن این اسناد باشد و بهویژه بخش خصوصی را به کار گیرد و فعالان اقتصادی، تجاری و تولیدکنندگان را به هم معرفی کند تا از قابلیتهای یکدیگر استفاده کنند.
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران خاطرنشان کرد: دولت زمینهساز بستر مناسبات اقتصادی فیمابین است. اگر قرار است از مواهب چنین پیمانی بهرهمند شویم، باید بخش خصوصی را از امکانات فراهم شده مطلع و آنها را بهکارگیری کنیم. همچنین باید از تجارب همکاریهای موجود که از قبل وجود داشته نهایت استفاده را ببریم.
وی در پایان گفت: با حضور رسمی ایران در بین کشورهای عضو پیمان شانگهای، دولت در ادامه باید موانع موجود را از سر راه بردارد تا بخشهای خصوصی ایران و دیگر کشورهای عضو بتوانند بهتر و راحتتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.