به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از ایسنا، اسفند سال گذشته از سامانه ملی پایش کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی گردید. این سامانه اهداف متعددی را دنبال میکرد که ارتقای بهرهوری و پایداری مشاغل، صیانت از نیروهای کار و جلوگیری از حوادث ناشی از کار از جمله آنها محسوب میشود.
با استفاده از سامانه ملی پایش کار، اطلاعات مربوط به تشکیل کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار، اجرای طبقهبندی مشاغل و ساماندهی تشکلهای کارگری در بنگاهها و واحدهای تولیدی در قالب خوداظهاری کارفرمایان در اختیار وزارت کار قرار میگیرد تا در تصمیم سازیهای مربوط به جامعه کار و تولید به کار گرفته شود. از مزایای سامانه، راحتی ورود به آن بدون نیاز به کد کاربری و رمز ورود است که صرفا از طریق ثبت کد کارگاهی ممکن خواهد بود.
علی حسین رعیتی فرد ـ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ در روزهای گذشته جزییات بیشتری از عملکرد سامانه ملی پایش کار ارائه داد. وی از ثبت اطلاعات ۵۰۰ کارگاه در سامانه خبر داد اما این عدد را نسبت به وجود یک میلیون کارگاه در کشور ناچیز دانست.
معاون وزیر کار از تمام واحدها و کارگاههای مشمول قانون کار خواست تا اطلاعات مربوط به کارگران خود و مواردی نظیر اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، تشکیل کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار و کمیتههای انظباطی را در سامانه به ثبت برسانند.
طبق گفته رعیتی، در این سامانه فرمهای خوداظهاری کارفرمایان مربوط به الزامات قانون کار و مقررات ایمنی و حفاظت فنی جانمایی شده که با تکمیل فرمهای خوداظهاری توسط بنگاههای اقتصادی به صورت خودارزیابی، این بنگاهها میتوانند نقش تاثیرگذاری در تصمیم سازیهای دولت در جهت توسعه و تقویت جامعه کار و تولید ایفا کنند.
سامانه ملی پایش کار پس از ۴ ماه فعالیت آزمایشی اکنون به شکل رسمی فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر امکان ثبت اطلاعات کارگاههای تولیدی مشمول قانون کار را دارد.
با توجه به اینکه تاکنون آماری از وضعیت بنگاهها و نیروهای کار آن و پیگیری مطالبات صنفی آنها در اختیار نبود، با راهاندازی سامانه ملی پایش کار میتوان امیدوار بود که اطلاعات مربوط به کارگران، وضعیت حقوق و دستمزد، طبقهبندی مشاغل،رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار، پایداری مشاغل و صیانت از نیروهای کار و انضباط کاری در واحدها با سهولت بیشتر گردآوری شده و در برنامه ریزیها و تصمیمگیریهای مربوطه مورد استفاده قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، سامانه ملی پایش کار به نشانی http://payeshkar.mcls.gov.ir در وبگاه وزارت کار بارگذاری شده و کارفرمایان با ارائه کد کارگاهی میتوانند وارد سامانه شده و اطلاعات خواسته شده را ارائه دهند.