چهارشنبه, مهر 5, 1402
18.9 C
Rasht
خانهاخبار کارآفرینیافتتاح کارخانه جوجه کشی انزلی پس از سال ها انتظار

افتتاح کارخانه جوجه کشی انزلی پس از سال ها انتظار

کارخانه جوجه کشی انزلی که به دلیل تحریم ها و نبود امکانات سال ها در انتظار راه اندازی بود سرانجام به بهره برداری رسید.

به گزارش کافه کارافرینی هپی لند و به نقل از خبرگزاری فارس، کارخانه جوجه کشی انزلی که به دلیل تحریم‌ها و نبود تجهیزات و امکانات کافی سال‌ها در انتظار بهره‌برداری بود، پس از ۱۰ سال افتتاح شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

صنعت تولید، گرداننده اصلی اقتصاد کشور‌هاست، راه‌اندازی واحد‌های تولیدی علاوه بر اینکه سرمایه‌گذاری سودآور به حساب می‌آید، فرصت‌های شغلی بی‌شماری نیز ایجاد می‌کند.

باتوجه به تحریم‌های ظالمانه‌ای که در سال‌های اخیر گریبانگیر صنعت‌ها به‌خصوص واحد‌های تولیدی شده است، آغاز فعالیت‌های تولیدی حتی در ابعاد کوچک، کار آسانی نیست و عملاً ایجاد واحد تولیدی و اشتغالزایی همان‌قدر که نتیجه‌ای ارزشمند و بزرگی در پی دارد، مسیری پر چالش نیز در پیش رو دارد.

استان گیلان ۱۷ درصد تولید در بخش طیور کشور را تأمین می‌کند که متأسفانه بخشی از زنجیره صنعت طیور در سال ۹۵ به علت تحریم‌ها به چالش کشیده شد و در پی آن عزم جدی دشمنان برای بر زمین زدن صنعت و تولید کشور بیش از پیش برای همگان آشکار گردید.

کارخانه جوجه کشی فتح خرمدشت در سال ۹۵ خریداری شد که پس از تجهیز کامل و به روزرسانی با ظرفیت تولید ۳۶ میلیون قطعه جوجه یک روزه در سال به بهره‌برداری رسید.

این کارخانه با سه هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و ۸۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی در ابعاد ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار افتتاح گردید.

این پروژه که به همت سازمان اقتصادی کوثر و بخش خصوصی محقق شد بیانگر عملکردی مثبت در راستای حمایت از کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار است.

ناصر فخاری رئیس سازمان اقتصادی کوثر گفت: امروز بهره برادری از تجهیزی را جشن می‌گیریم که توسط فرزندان شهدا و جانبازان و ایثارگران شکل گرفت.

فخاری این افتخار را مدیون جوانانی می‌داند که در پاسخ به تحریم‌کنندگان دستگاه‌های انحصاری در دست ابرقدرتان را بومی‌سازی کردند. به طوری که اگر کسی به ماشین آلات روز دنیا در جوجه‌کشی نیازمند باشد می‌تواند در داخل کشور آن را تهیه کند.

به گفته رئیس این سازمان اقتصادی در حال حاضر ۱۷ درصد مرغ اجداد کشور در گیلان تولید می‌شود، که این یعنی ۱۷ درصد امنیت غذایی کشور در حوزه طیور در استان گیلان است. اگر می‌خواهیم این مسئله حفظ شود و ادامه داشته باشد باید حمایت شود و زیرساخت‌های مورد نیاز آن را تامین کنیم.

وی معتقد است که امروز دشمن نمی‌تواند هیچ ضربه‌ای در امنیت غذایی به کشور و مردم وارد کند و می‌گوید اگر می‌خواهیم این امنیت حفظ شود و به سطوح بالاتر برود باید مورد حمایت بیشتری قرار گیرد.

دکتر مهربخش فرزند شهیدی که بانوی نخبه و مدیرعامل شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر نیز است از افزایش تقاضا و  پذیرش پروژه‌های دیگر از جمله افتتاح چهار کارخانه در کشور که ۲ واحد آن در سیستان و بلوچستان با هدف محرومیت زدایی احداث می‌شود خبر می‌دهد و می‌گوید: «مجموعه مکانیزاسیون این ظرفیت را در خودش می‌بیند که با افزایش ظرفیت بتواند پشتیبانی لازم را نسبت به واحدهای تولیدی به خصوص واحدهای جوجه کشی سراسر کشور اعمال کند.»

مهربخش با اشاره به تشدید تحریم‌ها می‌گوید که از سال ۹۶ و ۹۷ در پی شدت گرفتن تحریم‌ها و به دلیل وابستگی که حوزه طیور به واردات داشت، این حوزه متوجه تهدید جدی تحریم شد و این مهم یادآوری گردید که اروپاییان و آمریکاییان هر زمان که قرار بود فن‌آوری به ما انتقال دهند از چهار حالت خارج نبوده یا نمی‌آمدند یا می‌آمدند و‌ امین نبود، یا می‌آمدند و به بهانه‌ای کار را ر‌ها می‌کردند و یا می‌آمدند و سواستفاده می‌کردند که بند سوم این مهم شامل حال ما شد و کار را نیمه تمام ر‌ها کردند و رفتند. سرانجام پس از دوسال به همت جوانان متعهد و متخصص ایرانی تهدید تحریم به فرصت تبدیل شد.

حجت‌الاسلام بخشعلی مولایی مدیرعامل کارخانه در آیین افتتاح کارخانه تمام ایرانی اظهار داشت: خداوند در قرآن می‌فرماید هیچگاه به ظالم تکیه نکنید و‌ ما نیز با تکیه بر این آیه و تلاش و همت دلسوزان و جوانان غیرتمند این مرز و بوم توانستیم به افتخارات بسیاری دست یابیم که امروز نمونه‌اش را در گیلان شاهد بودیم.

مولایی به تحریم‌های ظالمانه اشاره می‌کند و می‌گوید در ابتدا در سال ۹۵، تعداد ۶ دستگاه وارد کردیم که به علت مواجه شدن با تحریم‌ها امکان واردات دستگاه‌های دیگر را نداشتیم که تصمیم گرفتیم با سرمایه‌گذاری از ساخت دستگاه‌ها و بومی‌سازی آن حمایت کنیم که امروز نتیجه‌اش را شاهد بودیم و این افتخار را مدیون مهندسین، کارشناسان و کارگران و تلاش شبانه‌روزی آنان هستیم.

وی در ادامه با اشاره به بالا بودن کیفیت دستگاه‌های بومی‌سازی شده می‌گوید: «دستگاهی که توسط مهندسین ایرانی تولید شد از نمونه‌های خارجی چیزی کم ندارد و طبق بررسی‌های به‌عمل آمده حتی در مواقعی راندمان بالاتری نسبت به نمونه خارجی را به ثبت رسانده و دیگر دشمن نمی‌تواند درزمینه تولید به‌خصوص گوشت و مرغ و کشاورزی تهدیدی برای ما ایجاد کند.»

مدیرعامل کارخانه در انتهای صحبت‌هایش تصریح کرد: در شرکت ما ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند که به دلیل جذب پرسنل توانمند ‌امید است شاهد افزایش ظرفیت در این کارخانه باشیم.

محمد پورخوش سعادت فرماندار بندر انزلی گفت: دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته کمک‌های بسیاری در رسیدن به امنیت غذایی کردند که امروز بتوانیم در تحریم‌شکنی اقدامات مثبتی انجام دهیم.

وی معتقد است فشار‌هایی که سال‌هاست با اهداف شوم از هرسو بر جمهوری اسلامی وارد می‌شود نباید موجب شود مردم نسبت به تلاش‌های جوانان و نخبگان کشور بی‌تفاوت شوند.

پورخوش سعادت می‌گوید که این حجم از فشار و دشمنی چیز جدیدی نیست و کشور ایران در طول تاریخ به دلیل دارا بودن منابع ثروت و مردم متمدن موجب طمع کشور‌های غاصب بوده و ما همچنان تلاش خواهیم کرد تمامی ظرفیت‌های کشور به ویژه استان گیلان که دارای ظرفیت‌های بالایی است را در جهت بهبود سطح زندگی مردم به کار بگیریم.

محمد صادق واعظی مدیرعامل هلدینگ کشاورزی کوثر نیز در این مراسم  هلدینگ کشاورزی کوثر را متنوع‌ترین هلدینگ کشاورزی کشور دانست که بخش عمده پورتفوی این شرکت در حوزه تولید طیور گوشتی و تخم گذار است.

به گفته مدیرعامل هلدینگ کشاورزی کوثر این هلدینگ ۷۰ درصد جوجه پدر و مادر گوشتی و ۴۰ درصد جوجه پدر و مادر تخم گذار را تولید می‌کند. در این هلدینگ شرکت‌های متعددی در بخش‌های دام های و سبک و سنگین، خوراک دام، زراعت و آبزیان فعالیت می‌کنند و عملاَ کار توسعه و تکمیل زنجیره تشکیل شرکت‌ها در حوزه را برعهده دارد.

مجموعه اقتصادی کوثر کار توسعه و تکمیل شرکت‌ها در حوزه‌های متنوع را برعهده دارد و با تولید ۸۰ دستگاه جوجه‌کشی در سال باعث جلوگیری از خروج حدود ۶ میلیون یورو ارز از کشور خواهد شد.

با توجه به گام‌هایی که در حوزه دانش بنیان توسط جوانان این مرز و بوم برداشته شده امیدواریم با حمایت‌های بیشتر، تکمیل حوزه‌های دیگر به ویژه در بخش اقتصادی را شاهد باشیم.

تحریریه کافه کارآفرینی
تحریریه کافه کارآفرینی
تحریریه کافه کارآفرینی هپی لند
مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

spot_img

محبوب ترین ها

نظرات اخیر