یکشنبه, مهر 2, 1402
19.5 C
Rasht
خانهبازارگردیبانک و بیمهافزایش سود بین بانکی به ۲۱ درصد

افزایش سود بین بانکی به ۲۱ درصد

بر اساس آخرین تغییرات نرخ سود در بازار بین بانکی، نرخ سود بین بانکی در سال جاری برای دومین بار به نرخ ۲۱ درصد رسیده است‌.

به گزارش کافه کارآفرینی هپی لند و به نقل از ایسنا، اواخر تیر ماه سال جاری نرخ سود بین بانکی رکوردشکنی کرد و به نرخ ۲۱‌.۳۱ درصد رسید. این موضوع واکنش منفی فعالان بازار سرمایه را به همراه داشت و آن را عاملی تاثیرگذار در افت شاخص بورس طی آن دوره دانستند.

در واکنش به روند افزایشی سود بین بانکی، جلسه‌ای با حضور رئیس بانک مرکزی و سازمان بورس برگزار شد که در آن بر کنترل سود بین بانکی تاکید گردید.

همچنین، عباس حسینی – معاون امور بانکی وزیر اقتصاد – در این باره گفت که سیاستی مبنی برای افزایش نرخ سود بین بانکی وجود ندارد و این نرخ به سرعت تعدیل و منطقی خواهد شد.

علاوه بر این، احسان خاندوزی_ وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز اعلام کرد که سیاست تیم اقتصادی مبنی بر باقی ماندن سود بین بانکی در محدوده ۲۰ درصد تغییر نکرده و برای حل این مسئله در جلسه شورای پول و اعتبار تصمیم‌گیری می‌شود.

در پی اظهارات مسئولان بر کنترل نرخ سود در بازار بین بانکی، این سود روند کاهشی در پیش گرفت و در محدوده ۲۰ درصد ایستاد. اما اکنون پس از گذشت چند ماه، آخرین تغییرات نرخ سود در بازار بین بانکی حکایت از آن دارد که تا تاریخ ۲۹ آذر سال جاری این نرخ به ۲۱ درصد رسیده است.

در این بین، ماجرای مخالفت بورسی‌ها با افزایش سود بین بانکی به این برمی‌گردد که به اعتقاد آن‌ها، افزایش نرخ بهره بین‌بانکی هزینه تامین کسری منابع بانک‌ها را افزایش خواهد داد و بانک‌ها حاضر می‌شوند با نرخ‌های بالاتری به سپرده‌گذارها سود بپردازند تا کسری خود را جبران کنند. این موضوع، جذابیت بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری را بالا می‌برد و  تاثیر مهمی در حرکت نقدینگی از بازار سرمایه به بانک‌ها دارد.

از سوی دیگر، کارشناسان پولی و بانکی می‌گویند که نرخ سود بین بانکی، تاثیری بر تحولات شاخص بورس ندارد و روند افزایشی این نرخ نیز ناشی از فشار و انتظارات تورمی تحت تاثیر رشد نرخ ارز بوده نه سیاست‌های ضدتورمی.

البته، کارشناسان معتقدند که افزایش سود بین بانکی در صورتی می‌تواند بر روند بازار سرمایه تاثیر بگذارد که روند افزایشی سود در بازار بین بانکی متداوم و قابل ملاحظه باشد.

این در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی روند تغییرات سود بین بانکی را مرتبط با وضعیت عرضه و تقاضا می‌داند و هدف این بانک در بازار بین بانکی را کنترل نوسانات نرخ سود اعلام می‌کند.

همچنین، طبق گفته محمد نادعلی – مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی، نرخ سود سپرده و تسهیلات در ایران تابع شرایط بازار بین بانکی نیست؛ بنابراین تغییرات در سود بین بانکی نمی‌تواند تاثیری بر بازار سرمایه بگذارد بلکه تغییرات نرخ سود سپرده و تسهیلات است که بر بازار سرمایه تاثیرگذار خواهد بود.

بر اساس این گزارش‌، سود بین بانکی که به عنوان یکی از انواع نرخ‌های بهره در بازار پول به نرخ‌های سود یا بهره در سایر بازارها جهت می‌دهد، در واقع قیمت ذخایر بانک‌هاست و زمانی که آن‌ها در پایان دوره مالی کوتاه‌مدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر می‌شوند، از سایر بانک‌ها در بازار بین بانکی یا از بانک مرکزی استقراض می‌کنند.

در حال حاضر، این سود به ۲۱ درصد رسیده که باید دید همچنان به روند صعودی خود ادامه می‌دهد یا دوباره روند کاهشی را انتخاب کرده و به نرخ ۲۰ درصد بازخواهد گشت.

سود بین بانکی

تحریریه کافه کارآفرینی
تحریریه کافه کارآفرینی
تحریریه کافه کارآفرینی هپی لند
مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

spot_img

محبوب ترین ها

نظرات اخیر